Utbildningar

Här uppdaterar vi kontinuerilgt med aktuella utbildningar som är relevanta för det drogförebyggande arbetet

Bengtsson på dörren

Teaterföreställningen Bengtsson på dörren har sedan 2005 spelats flitigt runt om i landet för elever från årskurs 4 och uppåt. Vi har under åren haft förmånen att möta över 60 000 barn och vuxna. Vi vet att föreställningen och samtalet efter gör skillnad. Vi har många exempel på att barn vågat släppa på sin hemlighet och hittat till de olika stöd som finns efter att de har träffat oss. Många gånger barn som ingen visste att de hade det så här hemma.

Hoppas vi kan få möta barnen som finns nära dig!

Kontakt: info@adessoproductions.se, 0709-639676
www.adessoproductions.se

Ladda ner PDF

Den brottsförebyggande konferensen: Råd för framtiden

29-30 mars 2023

Två fullspäckade och lärorika dagar om brottsförebyggande arbete!
2023 arrangeras konferensen i samarbete med Borås Stad och genomförs som en hybridkonferens där både fysiskt och digitalt deltagande erbjuds.

Intresseanmälan

Redan nu kan du anmäla ditt intresse till konferensen via formuläret nedan. Genom att anmäla ditt intresse är du en av de första som Brå kontaktar så snart anmälan till konferensen har öppnat. För att anmäla ditt intresse, fyll i dina kontaktuppgifter nedan.

För att vi ska få en indikation på hur många som önskar delta på plats kontra digitalt önskar vi att du även svarar på hur du önskar delta i konferensen.

OBS! Detta är endast en intresseanmälan vilket betyder att, för att få en plats på konferensen, behöver en ”riktig” anmälan göras när anmälan öppnar i december.

Mer information om programmet kommer att finnas på Brås webbplats i december.

Läs mer

SMT årsmöte och seminariet "Nikotinet bygger om hjärnan"

31 mars

Plats: Göteborg, Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Läs mer

SLAN Kunskapshöjande Webbinarium

17 april 2023

Tema: Psykisk hälsa, substansbruk och spel om pengar bland elitfotbollsspelare

Tid: 13:00-14:15

Medverkande:
Tobias Elgán, Fil.Dr, forskare på STAD

Föreläsningen följs av ett panelsamtal bestående av bla.a:
Anders Wikström, League Integrity Officer, Svensk Elitfotboll

Moderator för samtalet är Pia Steensland SLANs ordförande

Läs mer

Drug Policy for the Future

31 maj – 1 juni 2023

Plats: Stockholm

Under Sveriges ordförandeskap i EU:s ministerråd arrangeras Drug Policy for the Future i Stockholm. En internationell konferens som utifrån ett världs­omspännande perspektiv belyser narkotikafrågan med fokus på Sverige och Europa.

Utgångspunkten för Sveriges ordförandeskap är Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling. Inom mål 3, om hälsa och välbefinnande, betonas att insatserna för att förebygga och behandla drogmissbruk behöver stärkas – och det är utifrån detta som Drug Policy for the Future arrangeras under Sveriges ordförandeskaps­period.

Initiativtagare till konferensen Drug Policy for the Future är SLAN (Sveriges Landsråd för alkohol och narkotika).

Ta reda på mer

Se inbjudan

LUFT – Sveriges största förebyggandekonferens inom nikotin- och tobaksområdet

8-9 september 2023

Plats: Linköping

LUFT är den största i konferensen i Sverige som lyfter frågor gällande nikotin- och tobaksbruk. Årets konferens innebär två härliga dagar med nätverkande, gemensam middag och underhållning. Programmet innehåller både internationella och nationella  perspektiv och många föreläsare.

Arrangör
Konferensen arrangeras av TPLR, ett nationellt nätverk som består av samordnare med ansvar för regionernas tobaksförebyggande arbete där en av huvuduppgifterna är att genomföra LUFT- konferensen, den största i Sverige inom området.

Kostnad och anmälan
Early bird innan 30 mars: 2400 kr + moms
Från 1 april: 3000 kr + moms

Registrera dig till konferensen här

Läs mer

Förebygg.nu konferens 2023

16-15 november 2023

Plats: Göteborg och digitalt

Förebygg.nu sprider kunskap och reflektion kring det ANDTS-förebyggande arbetet. Under 20 år har konferensen samlat deltagare från myndigheter, kommuner och organisationer med intresse för drogförebyggande arbete.

Förebygg.nu har under åren kommit att bli en högt uppskattad mötesplats för alla som arbetar med eller är intresserade av främjande och förebyggande verksamhet, både lokalt, regionalt och nationellt. Det är en regional konferens med nationella perspektiv som lyfter nya forskningsrön och goda exempel.

Se inbjudan

Inspelade webbinarier