Utbildningar

Här uppdaterar vi kontinuerilgt med aktuella utbildningar som är relevanta för det drogförebyggande arbetet

Bengtsson på dörren

Teaterföreställningen Bengtsson på dörren har sedan 2005 spelats flitigt runt om i landet för elever från årskurs 4 och uppåt. Vi har under åren haft förmånen att möta över 60 000 barn och vuxna. Vi vet att föreställningen och samtalet efter gör skillnad. Vi har många exempel på att barn vågat släppa på sin hemlighet och hittat till de olika stöd som finns efter att de har träffat oss. Många gånger barn som ingen visste att de hade det så här hemma.

Hoppas vi kan få möta barnen som finns nära dig!

Kontakt: info@adessoproductions.se, 0709-639676
www.adessoproductions.se

När är föräldraskap good enough? 2 december

2 december 2022

Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd erbjuder två webbinarier för civilsamhället om ”När är föräldraskap good enough?”, den 18 november och den 2 december. Webbiniarierna är kostnadsfria.

Läs mer

SLAN:s kunskapshöjande webbinarium

5 december 2022

Varmt välkommen till SLAN:s kunskapshöjande webbinarium ”Lustgas- Hur fungerar det och hur påverkar det kroppen?” kl.13:00-14:15
med Erik Lindeman, läkare, Giftinformationscentralen

Föreläsningen följs av ett panelsamtal med:

Johanna Grass, Medicinsk chef, Giftinformationscentralen

Jan Jönsson, Oppositions Borgarråd för Liberalerna, Stockholm Stad

Nadim Ghazale, Kommunpolis i Borås

Moderator för samtalet är Pia Steensland, ordförande SLAN 

Här nedan finner du länken till webbinariet. (Förvara länken på ett sådant sätt att du har den lättåtkomlig den 5 december 2022.
Testa gärna länken 5-10 minuter innan start så att tekniken inte blir ett hinder)

Läs mer

CAN:s grundutbildning i ANDTS-prevention 2023

januari – maj

Den här kursen är unik i sitt slag och riktar sig till personer inom civilsamhället, kommunala verksamheter eller myndigheter som berör ANDTS-frågor och förebyggande arbete.

Kursen inleds i januari med två dagar fysiskt på plats på Tollare folkhögskola utanför Stockholm och avslutas med två fysiska dagar i maj. Däremellan är det tre digitala förmiddagar.

Läs mer

Spela roll – Uppmärksamhetsvecka

13-19 februari 2023

Spela roll är en årlig uppmärksamhetsvecka som handlar om att sätta fokus på barn som växer upp i familjer där någon vuxen dricker för mycket. Spela roll äger alltid rum samma vecka som alla hjärtans dag. 2023 års uppmärksamhetsvecka är den 13–19 februari.

Under veckan kommer Spela rolls arrangörsgrupp att arrangera fyra digitala seminarier som lyfter bland annat hur man som vuxen kan spela roll, forskning på fältet, arbete med stödgrupper och att samtala med barn och unga.

Läs mer och anmäl dig på duspelarroll.se

Den brottsförebyggande konferensen: Råd för framtiden

29-30 mars 2023

Två fullspäckade och lärorika dagar om brottsförebyggande arbete!
2023 arrangeras konferensen i samarbete med Borås Stad och genomförs som en hybridkonferens där både fysiskt och digitalt deltagande erbjuds.

Intresseanmälan

Redan nu kan du anmäla ditt intresse till konferensen via formuläret nedan. Genom att anmäla ditt intresse är du en av de första som Brå kontaktar så snart anmälan till konferensen har öppnat. För att anmäla ditt intresse, fyll i dina kontaktuppgifter nedan.

För att vi ska få en indikation på hur många som önskar delta på plats kontra digitalt önskar vi att du även svarar på hur du önskar delta i konferensen.

OBS! Detta är endast en intresseanmälan vilket betyder att, för att få en plats på konferensen, behöver en ”riktig” anmälan göras när anmälan öppnar i december.

Mer information om programmet kommer att finnas på Brås webbplats i december.

Läs mer

Drug Policy for the Future

31 maj – 1 juni 2023

Plats: Stockholm

Under Sveriges ordförandeskap i EU:s ministerråd arrangeras Drug Policy for the Future i Stockholm. En internationell konferens som utifrån ett världs­omspännande perspektiv belyser narkotikafrågan med fokus på Sverige och Europa.

Utgångspunkten för Sveriges ordförandeskap är Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling. Inom mål 3, om hälsa och välbefinnande, betonas att insatserna för att förebygga och behandla drogmissbruk behöver stärkas – och det är utifrån detta som Drug Policy for the Future arrangeras under Sveriges ordförandeskaps­period.

Initiativtagare till konferensen Drug Policy for the Future är SLAN (Sveriges Landsråd för alkohol och narkotika).

Ta reda på mer

Se inbjudan